0 0,00 
  • Brak produktów w koszyku

Składnik obecny w następujących produktach

Kakao

Ziarno Kakaowe – nasiona z owoców kakaowca. Jeden owoc zawiera 20-60 nasion pokrytych aromatycznym białym śluzem. Kakao pochodzi z regionów tropikalnych, prawdopodobnie z Ameryki Środkowej i Południowej. Olmekowie byli pierwszymi, którzy uprawiali je około 1500 roku p.n.e. Dzisiaj natomiast jest uprawiane w wielu krajach podrównikowych. Głównymi producentami są: Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Indonezja.

Pochodzenie: Peru

Właściwości:

  • poprawia humor i samopoczucie
  • naturalny afrodyzjak
  • chroni serce i zapobiega chorobom układu krążenia
  • zapobiega przedwczesnemu starzeniu się
  • duża dawka pozytywnej energii
  • na przebudzenie i dobrą koncentrację

Źródło:

  • naturalnych przeciwutleniaczy
  • witamin: A, E, B
  • minerałów: magnez, potas, żelazo.
X