0 0,00 
  • Brak produktów w koszyku

Składnik obecny w następujących produktach

Cynamon cejloński

Cynamonowiec cejloński to gatunek drzewa należący do rodziny wawrzynowatych. Pochodzi z obszarów o tropikalnym klimacie w Indiach, Sri Lance i Birmie, introdukowany został w Afryce, na wyspach Pacyfiku, Karaibach. Jest uprawiany w Azji, Afryce, Ameryce Południowej i Środkowej. Egzemplarze uprawne nie przekraczają trzech metrów ze względu na ciągłe przycinanie trzyletnich pędów, z których uzyskuje się przyprawę.

Pochodzenie: Indie

Właściwości:

  • przyspiesza przemianę materii
  • poprawia proces trawienia
  • działa dezynfekująco, przeciwwirusowo, antybakteryjnie
  • przeciwzapalne
  • reguluje pracę nerek
  • obniża poziom cholesterolu
  • opóźnia procesy starzenia
  • wspomaga krzepnięcie krwi
  • obniża ryzyko chorób serca
  • hamuje rozwój komórek nowotworowych.

Źródło:

  • witamin: A, C, E, K, B3
  • minerałów: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, cynku, manganu
  • błonnika pokarmowego.
X