0 0,00 
  • Brak produktów w koszyku

Składnik obecny w następujących produktach

Camu camu

Gatunek rośliny z rodziny mirtowatych. Pochodzi z tropikalnych obszarów Ameryki Południowej z dorzecza Amazonki. Rośnie na obszarach bagnistych lub okresowo zalewanych. Owoce krzewu – jagody, mają intensywny kolor – od ciemnej czerwieni, aż po purpurowy czarny. Miąższ jest lekko żółtawy. Cechuje je łagodny zapach oraz delikatna, cienka skórka.

Pochodzenie: Peru

Właściwości:

  • zwalcza procesy zapalne w organizmie
  • wspomaga układ nerwowy
  • łagodzi objawy astmy
  • wpływa na redukcje masy ciała w obrębie tkanki tłuszczowej
  • reguluje poziom cholesterolu
  • zmniejsz ryzyko choroby Alzheimera
  • zapobiega szkodliwemu działaniu wolnych rodników
  • opóźnia procesy starzenia
  • wzmacnia naczynia krwionośne
  • wpływa na poprawę odporności organizmu.

Źródło:

  • witamin: C, A, z grupy B
  • minerałów: potasu, wapnia, cynku, magnezu, manganu, miedzi, żelazo, fosfor
  • błonnika pokarmowego
  • antyoksydantów
  • aminokwasów: waliny, leucyny, seryny.
X