0 0,00 
  • Brak produktów w koszyku

Składnik obecny w następujących produktach

Białko ryżowe

Ryż to rodzaj zboża  obejmujący 25 gatunków. Występuje w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Jest to wymagająca roślina, która potrzebuje wilgoci, ciepła, gliniastego podłoża formowanego w tarasy trzymające wodę. Ziarna, z których pozyskiwane jest cenne dla zdrowia białko, rosną w wiechach 60 cm roślin.

Pochodzenie: Chiny

Właściwości:

  • wpływa na rozbudowę masy mięśniowej
  • przyspiesza spalanie tłuszczu
  • hipoalergiczne
  • zapobiega powstawaniu chorób skóry i łupieżu
  • hamuje procesy starzenia
  • neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników

Źródło:

  • białka
  • aminokwasów: fenyloalaniny, lizyny, argininy, alaniny, cysteiny, metioniny.
X